RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Una guia digital ajudarà professors a educar nens sords

dijous, 26 de febrer del 2009

EFE (17/02/2009)

Els professors de les escoles infantils andaluses, a les que acudeixen nens de fins a 3 anys, disposen des d'avui d'una guia digital educativa en castellà i a llengua de signes espanyola per eliminar les barreres comunicatives d'aquests nens i facilitar la seva integració.

Aquesta guia, que ha estat presentada avui en roda de premsa per la delegada per a la Igualtat i Benestar Social, Magdalena Sánchez, i el president de la Federació Andalusa de Persones Sordes, Alfredo Gómez, s'emmarca a la plataforma virtual Servei d'Orientació i Assessorament a Escoles Infantils.

Aquesta eina, que pot consultar-se en la direcció d'Internet www.mundosigno.com, assessora "de forma individualitzada" els professionals sobre com usar la guia digital bilingüe -disponible en l'esmentada web-, i proporciona "solucions reals" a diferents situacions que puguin plantejar els nens amb problemes auditius o a altres discapacitats, ha explicat Sánchez.

La delegada, que ha qualificat aquest servei web com una "opció de formació permanent" per als professors d'escoles infantils, ha recalcat també l'"esforç" de la Junta en la creació d'aquests centres educatius, que actualment són 1.500 a Andalusia i oferten gairebé 65.000 places.

La guia ha estat elaborada per la Fundació Andalusa Accessibilitat i Persones Sordes amb la col·laboració de la Conselleria per a la Igualtat i Benestar Social.

D'altra banda, Sánchez ha destacat que la futura Llei per la qual es regularà l'ús de la llengua de signes espanyola i els mitjans|medis de suport a la comunicació oral de les persones sordes -que previsiblement s'aprovarà a finals d'aquest any- inclourà "mesures clau" perquè tots aquests ciutadans puguin accedir als serveis públics que deixa la Junta, segons la delegada.

La població d'afectats per discapacitat auditiva atrapa les 169.000 persones a Andalusia, segons dades de la Fundació Andalusa Accessibilitat i Persones Sordes.

Font:
Servei d'Informació sobre discapacitat SID
http://sid.usal.es/mostrarficha.asp?ID=33208&Fichero=1.1

________________________________
Portal web Les TIC i la Discapacitat
http://discapacitat.blogspot.com
http://www.diversitatfuncional.org