RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Les persones amb discapacitat podran operar en caixers automàtics a través del telèfon mòbil

dijous, 26 de febrer del 2009

Servimedia (25/02/2009)

La Fundació ONCE va presentar avui els resultats d'un projecte d'investgación que permetrà a les persones amb discapacitat operar en caixers bancaris a través del seu propi telèfon mòbil. Aquest programa "Estudi" denominat "experimental de les potencialitats del telèfon mòbil com a terminal capaç d'interactuar amb dispositius dispensadors (caixers automàtics) ", ha estat desenvolupat per la Fundació ONCE dins del Pla Avanza i finançat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

A més, compta amb la col·laboració de Barclays. A l'acte de presentació, celebrat a la seu de Servimedia, van assistir el director d'Accessibilitat de la Fundació ONZE, Jesús Hernández; la directora general de Technosite, Blanca Alcanda, i la directora de Tecnologies Accessibles de Technosite, Lourdes González. "L'objectiu d'aquest estudi és analitzar les potencialitats del telèfon mòbil i que, segons avanci la tecnologia, aquest ens permeti interactuar amb altres elements electrònics", va assegurar el director d'Accessibilitat de la Fundació ONCE.

Així, Technosite, empresa especialitzada en tecnologia i accessibilitat del Grup Fundosa, ha desenvolupat una plataforma experimental que permetrà a persones amb discapacitat accedir als serveis de caixers automàtics des dels seus propis telèfons mòbils. D'aquesta manera, s'eliminen les barreres d'accessibilitat que actualment presenten aquests dispositius: absència d'informació auditiva per a les persones cegues o dificultats d'aproximació a la pantalla per a persones que es desplacen en cadira de rodes.

L'usuari, gràcies a aquest servei, podrà descarregar-se una aplicació de les seves targetes de crèdit i instal·lar-la al seu mòbil (com si es tractés d'una pàgina web) i, en aproximar-lo al caixer, mitjançant tecnologia NFC (semblant a un bluetooth d'abast molt curt), s'obrirà de forma completament segura una comunicació sense fil entre el seu mòbil i el caixer automàtic.
D'aquesta forma, podrà aprofitar els elements d'accessibilitat del seu telèfon mòbil (lector de pantalla, magnificador de pantalla, etc.) per realitzar operacions com treure diners, consultar el saldo de la seva targeta o accedir als productes que ofereixi l'entitat bancària (recàrregues de telèfon, adquisició d'entrades d'espectacles...).

L'únic requisit per materialitzar-les serà haver de marcar el seu codi de seguretat (pin) al teclat del caixer automàtic.

Font:
SID http://sid.usal.es/mostrarficha.asp?ID=33280&Fichero=1.1
__________________________
Portal web Las TIC i la Discapacitat
http://discapacitat.blogspot.com/
http://www.diversitatfuncional.org/