RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

TICne: Catàleg de Solucions TIC per a alumnes amb NESE

divendres, 2 de gener del 2009

TICne és un catàleg amb informació i productes disponibles per a l'ús de les TIC per als alumnes amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE); i adverteixen els seus autors que "no és una eina diagnòstica ni prescriptiva. Per a la correcta avaluació i l'assessorament en qüestió de suport a l'alumnat, ha de dirigir-se sempre a un professional".

El cert és que pot ser un instrument molt útil per conèixer les solucions TIC disponibles per a l'esmentat alumnat, gràcies sobretot a l'ampli catàleg que ofereix i al detall de cada una de les solucions que mostra (informació general, característiques tècniques, aplicacions educatives i experiències d'ús).

Inclou a més un interessant "assistent" que en funció de les característiques de l'alumne o de la solució tecnològica, va "guiant" la recerca de recursos. El catàleg es complementa amb un cercador d'eines d'avaluació diagnòstica (no necessàriament tecnològiques), notícies, enllaços, esdeveniments i glossari de termes. Molt recomanable.


Enllaços referenciats:

1. Educació Tecnològica: http://villaves56.blogspot.com/

2. ISTIFC (Institut Superior de Formació i Recursos en Xarxa per al Professorat): http://www.isftic.mepsyd.es/

3. TICne. Catàleg de Solucions TIC per a alumnat amb NEAE: http://ticne.es/