RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Neix l'Eye Mouse per millorar la versió del Head Mouse

dissabte, 3 de gener del 2009

El projecte Eye Mouse, és un desenvolupament curricular realitzat pels alumnes Nicolás Amaro i Nicolás Ponieman, en el marc de l'assignatura Projecte Final de 6° any de l'Orientació TIC de l'Escola Tècnica ORT Seu Belgrano, els docents tutors del qual són els Professors Juan Ignacio D'Amore i Martha Semken.

Una vegada finalitzat el mateix, es va presentar en el concurs "Innovació Tecnològica 2008" Organitzat per la Càmbra d'Indústria i comerç Argentina Alemanya, on va obtenir el primer premi.Des del començament del projecte, els alumnes van tenir com objectiu, brindar el seu desenvolupament a la comunitat, és per això que el programari es pot descarregar del Campus Virtual de l'Associació ORT Argentina.

La idea d'aquest projecte és que tot aquell que ho necessiti pugui construir-se el dispositiu, al lloc que es trobi, fent ús d'eines i components econòmics que es puguin trobar al comerç.

Passos a seguir:

1. Descarregar el programari des del Campus Virtual ORT

2. Realitzar el procés d'instal·lació (però no executar el programa fins a tenir instal·lada la WEB Cam a la computadora)

3. Obtenir una WEB Cam (de ser possible petita i lleugera), sense filtre infraroig, i si el té se l'ha de remoure (normalment descargolant la part frontal del lent de la WEB Cam)

4. Armar un dispositiu que permeti subjectar la WEB Cam al capdavant.

Per al projecte, els alumnes van utilitzar:

- Casc de soldador, del qual només es va utilitzar la part de la bincha ajustable. Traient-li la Màscara.

- Canó flexible metàl·lica de sanitaris o electricitat, que s'enrosca al casc de soldador i subjecta la cambracàmera, permetent a la mateixa ser ajustada en altura i posició de manera que la cambracàmera "miri" a l'ull de la persona.

- Armar amb LEDs infrarojos (díodes emissors de llum infraroja) una espècie de llanterna que se subjecti al costat de la cambracàmera i permeti "il·luminar" l'ull ( la llum infraroja no és visible per a l'humà, però ho és per a la WEB Cam ).

5. Connectar la WEB Cam a la computadora, si la computadora el sol·licita, s'haurà d'instal·lar el driver proveït pel fabricant de la WEB Cam.

6. Executar el programari Eye Mouse, seguint els passos requerits.

Per obtenir major informació del projecte, pot observar els videos, i presentació desenvolupada pels alumnes.

Canal 7
Video de la ExpoTIC08
Presentació en el concurs Innovacion Tecnologica 2008

Actualment ambdós alumnes es troben finalitzant un instructiu interactiu del projecte (Una vegada finalitzat es trobarà en el blog de l'Orientació TIC ).

Important:

Aquest projecte va sorgir gràcies a la col·laboració de totes les persones per a les que el projecte Head Mouse, projecte d'un emulador de Mouse amb el moviment del cap, desenvolupat l'any 2007, per docents i alumnes de l'Orientació TIC amb la col·laboració de l'INTI i la SECyT, no brindava la solució deseada.Es per això que qualsevol inquietud, consulta o suggeriment, que desitgi realitzar, si us plau enviï un correumail a tic@ort.edu.ar, això ens ajudarà en la millora d'aquest projecte i en la proposta de nous projectes per ser desenvolupats pels nostres alumnes.