RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

La ciutat de València (Espanya) acull des de matí un curs d'accés a les noves tecnologies per a persones grans sordes

dilluns, 12 de gener del 2009

La Regidoria de Benestar Social i Integració de l'Ajuntament de València, dins del Programa 'Noves Tecnologies per a la gent gran, i l'Obra Social de Caixa Castella la Manxa, en col·laboració amb la Federació Valenciana de Sords (Fesord), han organitzat un curs de tres setmanes de durada per a la gent gran sorda que s'iniciarà matí, dilluns, segons van informar fonts municipals en un comunicat.

Per atendre a les persones majors sordes, aquest curs --que es desenvoluparà a l'aula Urbana 14 de Caixa Castella la Manxa, situada a l'Avinguda de l'Antic Regne-- comptarà amb un professor especialitzat i un intèrpret de la llengua de signes, tal com ha anunciat la Regidora. Els continguts que es treballaran en el curs són maneig de l'ordinador, Internet, correu electrònic i fins i tot practica amb càmeres digitals.

La regidora de Benestar Social i Integració, Marta Torrado, va subratllar que l'objectiu principal del programa és "introduir al món de la informàtica les persones majors de la ciutat".

En aquest sentit, va indicar que "no s'ha deixat de costat als majors amb dèficits específics per a la comunicació" perquè, segons va assenyalar, "per a ells l'accés a les noves tecnologies és, si cap, més necessari i positiu, ja que els permet utilitzar un instrument nou de connexió amb el món".

Torrado va incidir en la voluntat del consistori que "els majors siguin al dia en informàtica" ja que, segons la seva opinió, "són molts els beneficis que poden obtenir amb això, com el poder accedir a tot tipus d'informació, disposar d'una nova via de comunicació amb la societat, conèixer altres persones i compartir experiències i sentiments." "D'aquesta manera es poden evitar problemes de solitud i d'aïllament, com pot ocórrer amb els afectats per hipoacusia en els seus diferents graus", va manifestar.

L'Obra Social de Caixa|Capsa Castella la Manxa, sensibilitzada amb el col·lectiu dels majors i la discapacitat, ha dissenyat aquest programa pioner en la Comunitat Valenciana, a fi de facilitar unes eines que permetin connectar tots els valencians majors de 60 anys a una societat complexa, dinàmica i globalitzada, en la qual l'accés a la informació es converteix en una condició necessària per ser ciutadans del món.

Marta Torrado va apuntar, a més, que aquesta acció és "una més de les que des de l'Ajuntament de València s'han impulsat a través d'aquesta Regidoria, com a conseqüència de l'interès de la corporació pel col·lectiu de majors." Finalment, va assegurar que es pretén donar continuïtat als cursos, comptant amb l'ajuda de l'Obra Social de Caixa|Capsa Castella la Manxa.

Fonts:
Europa Press (11/01/2009)
SID http://sid.usal.es/mostrarficha.asp?ID=32833&Fichero=1.1

__________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://discapacitat.blogspot.com
http://www.diversitatfuncional.org