RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

La Fundació espanyola Mapfre distribuirà pissarres digitals a nens amb discapacitat visual per ajudar-los en els seus estudis

dissabte, 10 de gener del 2009

Entendre el que posa en una pissarra que és lluny pot suposar una gran dificultat per a un nen amb discapacitat visual, però aquest obstacle pot ser salvat mitjançant les noves tecnologies, o almenys això és el que pretén un projecte de l'Institut d'Acció Social de Fundació Mapfre en col·laboració amb l'Associació Guipuscoana de Deficients Visuals (AGI).

Concretament, el projecte 'Estudiar l'impacte de les pissarres digitals interactives en els alumnes amb discapacitat visual', que es desenvoluparà al País Basc i que es va presentar avui, consisteix a dotar aquests xavals d'una pissarra digital perquè, després de la seva utilització, es pugui constatar si millora o no el seu rendiment acadèmic.

L'Institut d'Acció Social de la Fundació Mapfre, creat el gener de 2006, pretén contribuir al desenvolupament i progrés de la societat, aportant recursos destinats a la millora directa o indirecta de les condicions de vida de les persones i col·lectius més desfavorits dels països en els quals Mapfre està implantada.

L'activitat d'aquest Institut se centra principalment en la promoció de projectes relacionats amb la integració social de les persones discapacitades a Espanya. Per la seva part, l'AGI es va crear l'any 1980 a fi de promulgar la integració social dels discapacitats visuals a Guipúscoa.

Fonts:
Terra (08/01/2009)
SID http://sid.usal.es/mostrarficha.asp?ID=32811&Fichero=1.1

__________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://discapacitat.blogspot.com
http://www.diversitatfuncional.org