RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Internet Explorer 8, més sensible als internautes amb discapacitat

divendres, 9 de gener del 2009

Solidaritat Digital (09/01/2009)

Microsoft, l'empresa informàtica creada per Bill Gates, presentarà aquest any l'última versió del seu navegador Internet Explorer, la vuitena, que contempla una substancial millora de la seva accessibilitat, dirigida fonamentalment als usuaris amb discapacitat, tal com ha informat la companyia a través de la seva pàgina web.

La nova versió del navegador disposarà d'un nombre major de comandes (dels que s'executen amb el teclat) per facilitar la navegació sense necessitat del ratolí, una característica pensada per als usuaris amb discapacitat visual o mobilitat reduïda, encara que també és útil per a la resta d'internautes, ja que permet realitzar amb major rapidesa certes tasques.

Així mateix, Internet Explorer 8 millorarà el zoom per ampliar la mida dels elements que constitueixen les pàgines web, que ja era present en la seva versió anterior, Internet Explorer 7, però que s'ha perfeccionat en aquesta.

El nou zoom permet augmentar els elements i la lletra i visualitzar-los amb major nitidesa i definició, al mateix temps que adapta la mida del lloc web, de manera que es podrà veure complet sense necessitat de desplaçar-se horitzontalment, com succeïa en l'anterior versió.

Finalment, una de les incorporacions noves del navegador és la que ajuda als usuaris a veure determinada pàgina de manera organitzada en incloure, al costat de la barra de direccions, un botó denominat "vista de compatibilitat", que permet visualitzar d'una forma més eficient la pàgina, i també corregir errors com imatges, menús o texts fora de lloc.

Font: SID http://sid.usal.es/mostrarficha.asp?ID=32813&Fichero=1.1

__________________________________
Portal web Les TIC i la Discapacitat

http://discapacitat.blogspot.com
http://www.diversitatfuncional.org