RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Sevilla (Espanya) acull sessions de cine adaptat per a persones amb discapacitat visual i auditiva

dimarts, 4 de novembre del 2008

Sevilla acollirà les noves sessions del cicle de cinema adaptat per a persones amb discapacitat visual i auditiva que, organitzat per Fundació Orange, recorre diferents ciutats espanyoles des de principis de 2008.

Segons Fundació Orange, el programa preveu la projecció d'Indiana Jones i el regne de la calavera de vidre|cristall. Els passis tindran lloc el pròxim 31 d'octubre, a la seu de fundació caixa Sol, que també col·labora en el projecte.

Amb aquesta iniciativa, Fundación Orange persegueix facilitar l'accés de les persones amb discapacitat al lleure i la cultura, i fomentar així la seva inserció social, mitjançant una oferta en què també puguin participar persones sense cap discapacitat.

El subtitulat digital del film es realitzarà sobre una pantalla de cinc metres de llarg per 0,5 d'alt, col·locada sota el projector, de manera que no entorpeixi la visió de la imatge.

Aquests subtítols segueixen un codi de colors, que facilita a les persones amb discapacitat auditiva la identificació dels diàlegs de cada personatge principal amb un color diferent.

A més, a tall d'acotacions, s'inclouen referències dels sons més rellevants de la pel·lícula. Així mateix, els discapacitats visuals disposaran d'auriculars personals per seguir una descripció de les situacions i les reaccions dels personatges, mentre que els sons originals es percebran a través dels altaveus de la sala.

La realització tècnica de l'audiodescripción, del subtitulat i de la projecció corre a càrrec de Navarra de Cine, una empresa pionera a Espanya en aquest treball i que manté a Pamplona una programació regular de cinema adaptat.

Font:
Servei d'Informació sobre discapacitat
Servimedia(29/10/2008)