RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Neix la Fundació del Centre Nacional de Tecnologies d'Accessibilitat per a l'Adaptació de les Noves Tecnologies

dijous, 27 de novembre del 2008

La secretària d'Estat de Política Social, Empara Valcarce, i el director general de l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (Inteco), Enrique Martínez, han firmat avui a Madrid un protocol de col·laboració amb la Fundació ONCE, el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), la Fundació Vodafone i El Corte Inglés per impulsar el Centre Nacional de Tecnologies de l'Accessibilitat (Centac) i constituir la seva Fundació.A l'acte han assistit, també el director del Reial Patronat sobre Discapacitat, Ignacio Robles; el director general de la Fundació ONCE, Luis Crespo; el president del Cermi, Luis Cayo Pérez; el president de la Fundació Vodafone, José Luis Ripoll, i el director d'Informàtica d'El Corte Inglés, Enrique Muñoz, entre d'altres.
El Centac és una iniciativa conjunta de La Secretaría de Estado de Servicios Sociales, Famílies i Discapacitat, el Reial Patronat sobre Discapacitat i la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació.
En virtut d'aquest acord, el Centac ampliarà la seva tasca d'homologació i de col·laboració entre empreses en l'adaptació de les noves tecnologies a les persones grans i a les persones amb discapacitat.
En la seva intervenció després de la firma, la secretària d'Estat de Política Social, Famílies i Atenció a la Dependència i a la Discapacitat, Empara Valcarce, va reconèixer que "el treball comença avui mateix", i que la Fundació comptarà "amb Juan Carlos Ramiro Iglesias, com a president, i amb Nuria Mendoza, com a secretària general".
Per la seva part, el director general de la Fundació ONCE, Luis Crespo, es va congratular "dels companys de viatge" perquè aquest nou projecte "surti endavant", i el president del Cermi, Luis Cayo Pérez, va expressar la idoneïtat d'aquesta nova Fundació, "amb un mercat de I+D+I per desenvolupar".
Per la part de les empreses, Enrique Muñoz, del Corte Inglés, va ressaltar que la institució que ara comença "ha de ser un referent a nivell nacional", i José Luis Ripoll, com a representant de la Fundació Vodafone, va al·ludir a la necessitat de "remar-ne tots una" per al desenvolupament de les activitats de la nova fundació.
Finalment, Javier Aguilera, de Telefónica, va afirmar que aquesta nova iniciativa té el seu valor "en la recerca de la normalització", i el director general de l'Inteco, va concloure asseverant que "la necessitat d'estandarditzar és un objectiu que ens apassiona per aconseguir grans treballs amb aquest nou repte".
Fonts: SID http://sid.usal.es/mostrarficha.asp?ID=32551&Fichero=1.1Servimedia (26/11/2008)______________________________________________________________
Diversitat Funcional, blog Las TIC i la Discapacitat