RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Usuaris amb discapacitat de la India podran descarregar llibres des del portal americà "bookshare.org" per 7 euros l'any.

dilluns, 27 d’octubre del 2008

El portal d'Internet nord-americà Bookshare.org, que permet a usuaris cecs i amb discapacitat descarregar llibres en formats accessibles, ha signat un acord a l'Índia per tal que persones d'aquest país puguin accedir a les seves publicacions, segons informa el diari "Indian Express".

Per a això, cooperarà amb l'organització que gestiona en aquell país el sistema Daisy (Digitally Accessible Information System), per oferir els llibres que es poden descarregar a través de la seva pàgina web en aquest format d'audio de fàcil navegació accessible per a lectors cecs.

D'aquesta manera, els lectors cecs podran obtenir les obres disponibles al portal "Bookshare.org" directament en format Daisy, ja que les lleis índies de drets d'autor no permeten les persones cegues, i amb altres discapacitats que dificulten la lectura, escannejar llibres impresos per convertir-los en formats accessibles per a ús personal, com ja es pot fer a gran part del món.

L'organització per a l'ajuda a persones cegues de Bombay Xavier's Resource Centre for the Visually Challenged, s'encarregarà de verificar la discapacitat dels usuaris que vulguin registrar-se en Bookshare.org i gestionar el procés de registre.

La iniciativa permetrà a usuaris registrats de l'Índia accedir a 6.000 títols en anglès per un preu anual de 7 euros.

Servimedia (25/10/2008)
Font: Servei d'informació sobre discapacitat SID