RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Bookshare.org, la major biblioteca per a cecs en Internet

dilluns, 27 d’octubre del 2008

La llibreria virtual nord-americana Bookshare, creada el 2002 per l'empresa sense ànim de lucre Benetech per facilitar la lectura de llibres i premsa a les persones cegues i amb discapacitats que no puguin accedir a aquestes publicacions en format estàndard, està experimentant una important expansió internacional, i ha incorporat texts en castellà, segons informa la cadena de televisió CBS News.

Aquest servei ja compta amb 6.000 subscriptors que a través de la pàgina web Bookshare.org, poden descarregar 31.100 llibres i 150 diaris en formats audio,o en arxius compatibles amb lectors de pantalla d'ordinador, o que després podran imprimir en Braille.

El cost del servei és de 25 dòlars d'inscripció i 50 dòlars anuals, la qual cosa permet accedir a un catàleg de 30.000 títols així com a la premsa diària. La llei de drets d'autor nord-americà permet a les persones amb discapacitat accedir a continguts que no podrien utilitzar en el seu format original, i mitjançant un sistema d'identificació digital, Bookshare garanteix que només usuaris amb discapacitat accedeixen als seus materials.

Benetech es finança amb donacions i compta amb el suport de firmes tecnològiques com Microsoft o Google. Milers de voluntaris s'encarreguen d'escannejar els texts que ofereix. Així mateix, les empreses editorials li faciliten còpies en format digital de les seves publicacions en el moment del seu llançament al mercat.

Jim Fruchterman, va fundar Benetech a fi de posar la tecnologia al servei de les causes socials, i l'empresa també compta amb projectes per a l'alfabetització, la promoció dels drets humans i l'eliminació de mines antipersones.

Fruchterman ha rebut recentment el premi "MacArthur genius", que guardona empresaris amb una important tasca social, i treballa activament per desenvolupar la consciència social de la pròxima generació de directius d'empreses del sector tecnològic.

Font: NotiBlog