RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Vocaliza 1.0.2. Eina per a la rehabilitació de la parla

dimarts, 20 de maig del 2008


El blog d'Educació Tecnològica, de Celestino Arteta, fa eco d'un dels últims desenvolupaments tecnològics realitzats conjuntament pel centre d'Educació Especial La Alborada de Saragossa i el Centre Politècnic Superior de la Universitat de Saragossa. Es tracta del Vocalitza 1.0.2., una aplicació informàtica dissenyada per a permetre a una persona que pateix una patologia en el parla millorar la seva capacitat de comunicació d'una forma fàcil i entretinguda. Entre les seves característiques més remarcables, podem destacar que és una aplicació de programari lliure similar a un joc infantil. Presenta un interfície senzill i no requereix grans coneixements informàtics per a la seva programació i utilització. Requereix l'ús d'un micròfon. L'aplicació consta de dos mòduls: Aprenentatge i Jocs. En el mòdul d'Aprenentatge, el programa reconeix la nostra veu i l'adapta i incorpora a la base de dades genèrica. En el mòdul de Jocs, s'estableixen quatre tipus d'activitat -pronunciació, endevinalles, frases i evocació- en els quals l'usuari ha de respondre amb l'articulació i pronunciació adequades per a passar a la següent activitat.

En aquest marc de col·laboració s'han desenvolupat altres projectes que mereix la pena conèixer. Estan disponibles en la pàgina: http://centros6.pntic.mec.es/cpee.alborada/cps//portada.htm

Descarga programa Vocaliza 1.0.1 11.81 Mb
Conjunt d'eines per al prellenguatje 18.96 Mb