RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Tecnologies per a una vida no depenent

dilluns, 5 de maig del 2008


Dintre del marc del Fòrum anual de la Societat de la Informació de la Regió de Múrcia, SICARM 2008, es va a celebrar a Lorca (Murcia, Espanya), el pròxim dia 8 de Maig el http://www.lorca.es/vidanodependiente/. El Congrés s'ha organitzat responent a una doble necessitat: en primer lloc servir com punt de trobada entre els professionals del sector Tecnològic i els del Soci Sanitari per a donar a conèixer les novetats tecnològiques i obtenir noves idees en les quals es podrà treballar en un futur. En segon lloc fomentar l'intercanvi d'experiències entre les persones en situació de dependència i els professionals, per a conèixer millor les necessitats d'aquest col•lectiu i respondre a estàs amb l'ús de les noves Tecnologies de la Informació i les Comunicacions. Treballant sobre aquesta idea durant la jornada s'informarà a professionals i col•lectius en situació de dependència de les possibilitats que oferix l'aplicació de les TIC’s per a una vida No Depenent. D'una banda les noves tecnologies són útils per a millorar la qualitat de vida d'aquestes persones i per un altre serveixen com eina de treball als professionals del sector Soci-Sanitari.

Hi haurà dues àrees sobre les quals s'organitzaran taules de treball: Panell Soci Sanitari i Panell Tecnològic, en les quals es coneixeran projectes concrets d'aplicació de les TIC . Es pretén la participació activa dels assistents per a obtenir una visió completa de les necessitats i l'oferta actual. Com complement al Congrés es realitzarà una visita cultural al centre de visitants de Lorca taller del temps, amb l'objectiu de fomentar l'intercanvi d'impressions entre els assistents i conèixer millor la Ciutat. Per a l'assistència a aquesta activitat és necessària la inscripció prèvia abans del 7 de Maig. Més informació en: http://www.lorca.és/vidanodependiente/