RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Un gran pas per part de Google per a aproximar la informació a tots els usuaris

dilluns, 21 d’abril del 2008

Des d'ahir, aquelles persones que tinguin limitacions visuals, tant a nivell parcial com total, podran accedir a les seves fonts de notícies favorites a través de Google Reader gràcies a que Google acaba de dotar al seu conegut lector de notícies del suport WAI-ARIA (Accessible Rich Internet Aplications), unes especificacions estàndard per a fer més accessibles les aplicacions web 2.0.

Aquest té l'avantatge que els continguts de les fonts poden ser accessibles des de vies alternatives com puguin ser els sistemes que usin Braile o lectures de veu. De moment ha estat testat a través de Fire Vox, extensió para Firefox, navegador amb suport de WAI-ARIA de moment, creat per un enginyer de Google, expert en accessibilitat web, a més de Firefox 3, tant la seva aplicació habitual com portable, amb JFW 8.0 i Window-Eyes 5.5.

Per a activar ARIA a Google Reader, la primera vegada que s'accedeixi amb un lector de pantalla, s'escoltarà un enllaç invisible etiquetatge com “clic hear for ARIA enhanced Google Reader”. Ja només queda accedir a través d'una adreça especial, i una vegada dintre, pressionaran ”?” per a escoltar tots els comandos de teclat disponibles, molts d'ells disponibles en la versió habitual de Google Reader.