RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Toca la pantalla

dimarts, 29 d’abril del 2008


Es tracta de Toca la pantalla, un programari que té com objectio facilitar el treball en activitats d'estimulació, causa-efecte, incentivació de moviments, etc. Pot ser utilitzat amb un monitor convencional i un ratolí, i a més té especial aplicació amb pantalles tàctils i pissarres digitals interactives.

El programa té dues opcions de funcionament; una cridada «Tocar abans» en la qual l'usuari ha de fer un clic sobre la pantalla perquè aparegui una imatge (eventualment, acompanyada per la reproducció d'un so); i altra denominada «Tocar després», on apareixen imatges automàticament després d'això l'usuari ha de fer clic sobre elles.

Toca la pantalla utilitza les imatges (i els sons) de les carpetes que se seleccionin per a «Grups d'imatges 1 i 2» i, si es desitja, «Grups de sons 1 i 2». L'ordre d'aparició de les imatges i reproducció dels sons és aleatori. Tot el que cal fer és seleccionar almenys la carpeta per a «Grup d'imatges 1», i el programa s'encarregarà de la resta.

El programa disposa a més de diverses opcions per a personalitzar la presentació de les imatges, com per exemple, utilitzar rutes relatives, canviar el color del fons de la pantalla, usar la grandària original de les imatges,…; així com modificar l'idioma, que està disponible en espanyol, gallec, portuguès i anglès.

Toca la pantalla és programari lliure i, com a tal, pot ser utilitzat, copiat, i fins i tot modificat, sempre que es mantingui l'autoria i aquesta llicència.

Manual en espanyol de la versió 1.1 (52 Kb)
Programa instal·lador (1.2 Mb)
Còdig de la font (51 Kb)
Notes per a desenvolupadors (51 Kb)