RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

NVDA: lector de pantalla de codi obert.

dimarts, 29 d’abril del 2008

CEDETI (Centre de Desenvolupament de Tecnologies per a la Inclusió) es fa eco d'una iniciativa desenvolupada per NV Access, una organització amb seu en Melbourne (Austràlia) que té per objectiu el disseny de solucions basades en programari lliure i codi obert per a l'accés a l'ordinador de les persones amb discapacitat visual.

Un dels seus projectes és el NVDA - NonVisual Desktop Access, un lector de pantalla gratuït i de codi obert per a Windows (XP i Vista). Aquest programari permet a les persones amb ceguesa o discapacitat visual accedir a les operacions bàsiques del sistema operatiu i d'alguns dels seus programes, a través d'una veu sintetitzada que «llegix» el que apareix en pantalla i diversos comandos.

Per exemple, el programa permet navegar per Internet amb Microsoft Explorer o Mozilla Firefox, escoltar i escriure documents amb Word i Wordpad, enviar i rebre correus electrònics, utilitzar les funcions bàsiques de Excel, així com algunes funcions de Windows com l'explorador, el panell de control, El meu PC i altres.

NVDA es troba encara en desenvolupament, pel que pot contenir errors i no ser tan estable com altres solucions comercials, no obstant això, a l'ésser de codi obert, té el potencial per a créixer i convertir-se en una alternativa més que recomanable.

El programa està disponible en 11 idiomes, entre els quals es troba l'espanyol.
Informació i descàrregues en la pàgina web del projecte: http://www.nvda-project.org/.