RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

El Asus EeePC arriba a Espanya

dimarts, 29 d’abril del 2008


Deia el professor Rodríguez de las Heras que l'ordinador es presenta encara com un instrument excessivament gran, visible, complicat, inestable, depenent i costós per al seu profit en educació; i que la seva destinació evolutiva es dirigeix a ser un instrument tan discret, manejable, fiable i ergonòmic que el quadern o el manual, però sense comparança en funcions i capacitats.
Doncs bé, sembla que estem molt prop d'aconseguir ordinadors tan versàtils com el quadern o el llibre de text. Són els cridats «mini portàtils».
Precisament, fa unes setmanes, el bloc Educació tecnològica dedicava un post a aquests mini ordenadors, sota el títol del Maquinari ja no serà una excusa.
Un dels models més esperats, el Asus EeePC, es posa a la venda a Espanya el 26 de maig de 2008. Almenys això llegeixo en El Mundo.

Aquest model compta amb chipset Intel, 512Mb de RAM i 4 Gb de memòria Flash. A més, estarà disponible amb dos sistemes operatius, amb Windows XP per 329 euros i amb Linux per 299 euros. Especialment pensat per a la mobilitat, pesa menys d'un quilo, cap en una mà: El seu pes és de 900 grams amb bateria i presenta unes reduïdes dimensions de 22,5 x 16 x 2cm. També conta amb una pantalla LCD de” 7 amb webcam integrada.
Aquest model ve a sumar-se a altres propostes similars com el Airis Kira o el HP Mini noti.
Crec que gràcies a aquests tipus d’ordinadors les persones amb diversitat funcional (discapacitat) podran substituir certes ajudes tècniques, que avui en dia, són força costoses.