RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Les persones amb discapacitat visual podran votar per primera vegada en Braile

dimarts, 22 de gener del 2008

Per a sol·licitar el dret al vot en braile els interessats han de cridar al 900 150 000 abans del 11 de febrer de 2008.

Les Eleccions Generals que tindran lloc el pròxim 9 de març a Espanya tindran una novetat important. Per primera vegada en la democràcia les persones cegues o amb discapacitat visual podran fer efectiu el seu dret al vot secret.

El telèfon d'atenció per a informar-se sobre el sistema de vot en braile ha estat habilitat pel ministeri de l'Interior.

Els interessats rebran un paquet amb diversa documentació accessible per a informar sobre el vot i les pròximes eleccions. Els interessats rebran:

* Una guia explicativa del seu maneig en braile

* Un sobre retolat en tinta i en braile amb el text “Eleccions al Congrés dels Diputats”, dintre del com haurà un sobre de votació normalitzat i un sobre per cadascuna de les candidatures identificat en tinta i braile amb les corresponents paperetes

* Un sobre retolat en tinta i en braile amb el text “Eleccions al Senat” amb un sobre de votació normalitzat, una plantilla braile que conté la papereta de votació normalitzada en el seu interior i una llista, en braile i en tinta, de les candidatures i candidats que es presenten al Senat en la província corresponent.

Aquest vot accessible ha estat possible gràcies al decret aprovat el passat 7 de desembre de 2007 per a regular aquest procés.

A continuació ofereixo l'ORDRE INT/3817/2007, de 21 de desembre, per la qual es desenvolupa el procediment de vot accessible que facilita a les persones amb discapacitat visual l'exercici del dret de sufragi, regulat en el Reial decret 1612/ 2007, de 7 de desembre, per a descarregar en format pdf