RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

El Consell Comarcal forma persones amb discapacitat per a la seva inserció laboral en entitats locals del Baix Ebre

dimecres, 16 de gener del 2008



A finals del passat mes de desembre, el Consell Comarcal del Baix Ebre va iniciar un taller d’ocupació per la formació professional en l’ofici de telefonista/recepcionista, adreçat a vuit persones de la comarca, majors de 25 anys, amb un certificat de disminució igual o superior al 33% i en situació d’atur. L’objectiu d’aquest taller, que té una durada d’un any, és aconseguir una millor qualificació professional i la inserció laboral dels participants.
Durant la visita als alumnes del taller ocupacional, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, ha explicat que “està previst que es facin les pràctiques a diferents municipis de la comarca per conèixer les diferents realitats laborals de la feina de telefonista/recepcionista”. A més, segons Martí, “des del Consell Comarcal i en contacte amb les administracions i les empreses de la comarca, farem tot el possible perquè aquestes persones, un cop formades, trobin ben aviat un lloc de treball”. En aquest sentit, el president del Consell ha reiterat el compromís de l’ens comarcal per “realitzar accions de sensibilització i difusió sobre la contractació de persones amb discapacitat a les empreses de la comarca del Baix Ebre”.
Per al desenvolupament d’aquest taller ocupacional, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha rebut un ajut de 158.700 euros del Servei d’Ocupació de Catalunya, amb el cofinançament del Fons Social Europeu.
Els vuit alumnes del taller han signat un contracte de treball amb el Consell Comarcal del Baix Ebre i les sessions teòriques del taller es desenvolupen a l’aula d’informàtica de l’ens comarcal.