RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

El Consell Comarcal del Baix Ebre presenta un projecte de noves tecnologies per facilitar l’accés al teletreball a les persones amb discapacitat

dimecres, 24 d’octubre del 2007

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, s'ha reunit aquest dimecres amb els representants de les associacions de persones amb discapacitat de la comarca. Concretament, han participat a la reunió l'Associació Parkinson Terres de l'Ebre, l'Associació de Minusvàlids Terres de l'Ebre, l'Associació Suport i Intervenció Familiar de les Terres de l'Ebre, l'Associació de les Terres de l'Ebre d'Esclerosi Múltiple i l'Associació Ictus i Distonia de les Terres de l'Ebre.

El Consell Comarcal del Baix Ebre va acollir l'acte de presentació del projecte Es tracta de les entitats que poden participar en aquest projecte per les característiques de la discapacitat dels seus associats. La finalitat d’aquesta reunió ha estat la presentació del projecte destinat a l’aplicació de les noves tecnologies i a la creació d’una aula informàtica equipada amb les ajudes tècniques i amb les adaptacions adients per eliminar les actuals barreres arquitectòniques que impedeixen l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació a les persones amb discapacitat.

Segons ha explicat Andreu Martí, “aquesta és una iniciativa capdavantera”, desenvolupada conjuntament pel servei d’Ocupació i Inserció Laboral amb Discapacitats (SOILD) i el Telecentre Baix Ebre Innova del Consell Comarcal del Baix Ebre. El projecte està cofinançat pel Consell Comarcal del Baix Ebre i pel Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, preveu la participació d’unes quaranta persones durant vuit mesos i començarà el primer trimestre de 2008 a la seu de l’ens comarcal.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, ha manifestat que “la idea sorgeix de la necessitat de donar una formació adequada en l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació sense barreres arquitectòniques”. Martí ha afegit que “el projecte també inclou l’objectiu de facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat a través del teletreball”.

Cal destacar que actualment a la comarca del Baix Ebre hi ha un total de 3.700 persones amb discapacitat de les quals unes 1.500 estan actives laboralment. El projecte elaborat pel Consell Comarcal del Baix Ebre també preveu augmentar les possibilitats laborals de les persones amb discapacitat sensorial o amb mobilitat reduïda, crear un punt accessible en les noves tecnologies de la informació i la comunicació per a persones amb discapacitat, i l’assessorament sobre l’adaptació del domicili a les noves tecnologies per millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat.