RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Es cultiva al laboratori: els implants artificials que restauren la visió en pacients parcialment cecs

diumenge, 29 d’agost del 2010

Còrnies artificials en forma de botó han restaurat la vista en els homes i dones en perill de quedar cecs. Les còrnies artificials eren tan bones en la millora de la vista com les que generalment s'obtenen dels donants. Amb el temps, els implants transparents podrien ajudar a alleujar la greu escassetat de còrnies donades. Al voltant de 3.000 trasplantaments es duen a terme al Regne Unit cada any, però moltes més podrien haver-se beneficiat de la cirurgia.


El doctor May Griffith l'equip d'investigació inspecciona una còrnia de biosíntesi que es pot implantar a l'ull per reparar el dany i restaurar la vista. A tot el món, 1,5 milions de persones queden cegues cada any pel fet que no poden tenir els trasplantaments de còrnia. El dany a la còrnia, la capa més externa transparent obtinguda a partir de col lagen de l'ull, és una de les causes més comunes de ceguesa. Afecta a deu milions de persones a tot el món i pot ser causada per la genètica, la cirurgia, cremades, infeccions o la quimioteràpia. Els intents previs per desenvolupar implants sintètics han tingut un èxit limitat. Per crear un implant que està tan a prop com el més real possible, a Amèrica del Nord i Suècia investigadors cultivar una forma sintètica de col.lagen humà en el laboratori i es modela en formes com primes llàmines. Deu homes i dones amb la malaltia de la còrnia van reemplazar el teixit danyat de la superfície de l'ull amb una còrnia artificial en una operació de mitja hora. Amb el temps, els pacients van ser capaços d'obrir i tancar i plorar i els nervis tallats per la cirurgia reparats. Equipats amb lents de contacte, els pacients van ser capaços de veure com les persones que tenien trasplantaments de còrnia convencionals, la revista Science informa sobre aquest fet. El Dr May Griffith, de la Universitat d'Ottawa a Canadà i la Universitat de Linköping, al sud de Suècia, va dir: "Aquest estudi és important perquè és el primer a mostrar que una còrnia artificial fabricada pot integrar dins de l'ull humà i estimular la regeneració. "Amb més investigació, aquest enfocament podria ajudar a restaurar la vista a milions de persones que estan esperant una còrnia donada per a trasplantament.

Font: Online Mail
http://www.dailymail.co.uk/health/article-1306134/Artificial-corneas-restore-sight-partially-blind-patients-grown-lab.html #



Segueix el blog des de Facebook
_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/