RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Una dona crea una aplicació de l'iPhone per als seus dos fills autistes

diumenge, 21 de març del 2010

Lisa Dominican, una ciutadana irlandesa, ha dissenyat una aplicació per l'iPhone basat en un sistema de comunicació a través d'imatges amb què espera ajudar les seves dues filles autistes per millorar les seves "habilitats socials".

El model d'intercanvi d'imatges, emprat per molts pares amb fills autistes, permet als nens construir frases a través d'un llibre que recull fotografies dels objectes reals recopilats a través d'experiències pròpies.

Aquest mètode és el que ha emprat Dominican en el dispositiu mòbil, sota el nom de 'Grace' - igual que un dels seus fills -. La idea de desenvolupar aquesta aplicació li va venir al cap un dia que estava en una parada d'autobús i va veure un anunci de l'iPhone.

'Grace' - amb un cost de 21 euros - compte a dia d'avui amb 300 símbols i fotografies emmagatzemades a l'iPhone per "reflectir" l'actual vocabulari de la societat. Així mateix, permet afegir noves imatges en qualsevol moment, segons "va creixent" el vocabulari.

L'aplicació també permet als pares compartir el descobriment de noves paraules amb els tutors dels nens, el que servirà per poder avançar en la seva educació, segons recull 'Portaltic.es' de la web especialitzada 'SiliconRepublic.com'.

La iniciativa d'aquesta dona irlandesa ja ha rebut el suport del ministre de comunicacions, Earmon Ryan, qui va felicitar a l'autora per la seva "imaginació" i va animar a seguir treballant en aquest tipus d'aplicacions. 'Grace' també ha comptat amb l'ajuda de l'operadora O2 en l'apartat de proves.

Font: EURAPOPRESS

_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/