RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

La interfície del futur s'activa amb gestos de la mà

dimarts, 2 de març del 2010

 Igual que Tom Cruise a "Minority Report" o els protagonistes de CSI amb les seves grans pantalles tàctils que permeten obrir i manejar aplicacions amb un simple gest de la mà, no són més que un avançament de com serà la nostra relació amb la tecnologia en els propers anys. 

Aquesta és la idea que hi ha darrere Gesture Cube. Com el seu propi nom indica, és un cub que sent quins són els moviments de les mans, els interpreta, i ens permet actuar amb diversos dispositius.

En realitat no és més que un prototip, però resulta totalment funcional, i ens mostra com es pot utilitzar per obrir fotografies, gestionar àlbums d'imatges, seleccionar, obrir música, etc ... 

L'usuari acosta o allunya la mà del cub i la mou per davant, mentre que una sèrie de sensors detecten la posició instantàniament i transmeten les coordenades a l'electrònica instal.lada a l'interior. Així, determinats moviments prefixats, poden ser programats per executar determinades accions com obrir un programa, o mostrar una foto. 

El més interessant de l'aplicació de la tecnologia en Gesture Cube, és que és possible associar un dispositiu a cada una de les cares del cub. 
 
Font: Ser accesible http://www.seraccesible.net/article/el-interfaz-del-futuro-se-activa-con-gestos-de-la-mano
_______________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/