RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Creen una cama robòtica artificial capaç de "llegir" les senyals del cervell

dimarts, 9 de març del 2010

Una empresa japonesa de robòtica ha creat una cama artificial capaç d'interpretar els senyals del cervell i moure's en funció de les seves ordres, el que permet a l'usuari caminar de manera "fluida", han informat avui a Efe fonts de la companyia.


TokEl aparell, desenvolupat per l'empresa Cyberdyne, segueix la mateixa tecnologia utilitzada en 2008 per al revolucionari vestit-robot batejat com "HAL", una mena d'armadura cibernètica que permet facilitar els moviments d'ancians i disminuïts físics.

"El principi robòtic és el mateix. El sistema de la cama ha sensors que poden llegir els senyals enviades pel cervell", va explicar un dels portaveus de l'empresa, Mitsuhiro Sakamoto.

Quan els sensors detecten que el cervell envia l'ordre de moviment a la cama, els petits motors instal.lats a l'extremitat artificial mouen de forma automàtica els mecanismes del genoll i el turmell.

Aquesta cama ortopèdica permet als pacients caminar de forma natural sense l'ajuda de crosses, segons l'empresa.

S'espera que l'aparell es comercialitzi en uns quatre anys, segons Cyberdyne, companyia fundada per l'enginyer nipó Yoshiyuki Sankai.

A més, l'empresa té previst aplicar els mateixos principis robòtics per fabricar braços i cames artificials amb fins ortopèdics.

Fins ara el producte estrella de la companyia era el vestit robòtic "HAL", que potencia les capacitats físiques del cos humà i està dirigit a pacients amb problemes musculars o discapacitats físiques.

Font: Notícies EFE
_______________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/