RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Un videojoc redueix els símptomes del trastorn de dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH)

divendres, 8 de gener del 2010

Experts de la Universitat de Hertfordshire (Regne Unit) han desenvolupat un joc informàtic que redueix els símptomes del trastorn de dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH), i serà aplicat en nens del país durant aquest mes.

En concret, la directora del treball, Karen Pine, i el seu assistent, Farjana Nasrin, investigar els efectes de la "electroencefalografia de retroalimentació" en deu nens, una estratègia d'aprenentatge que detecta les ones cerebrals.

Es tracta d'una aplicació que implica el nen en un joc educatiu informàtic, i en què ha de dur posat un casc que capta la seva activitat cerebral relativa a l'atenció. Aquest joc funciona mentre el nen presta atenció i, tanmateix, es deté quan el nen ja no posa atenció en el joc.

Els experts van observar al final de l'estudi que el comportament impulsiu dels nens es reduïa, en comparació amb els nens del grup de control que no havia usat el sistema.

Segons va assenyalar Pine, "els nens amb TDAH els costa controlar els seus impulsos i inhibir un comportament inadequat". "Aquest sistema podria prevenir problemes a llarg termini al ajudar els nens a ser menys impulsius ia controlar-se més", va assegurar.

Per la seva banda, el director de Games for Life, Ian Glasscock, entitat amb la que col.laboren aquestes expertes, va afirmar que la tecnologia de jocs educatius dirigits a la ment és l'única intervenció que ha demostrat eficàcia en la reducció dels símptomes d'aquest trastorn.


Font: Hoy Tecnología
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/