RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Microsoft patenta un sistema per controlar l'ordinador amb els músculs

dilluns, 4 de gener del 2010

Microsoft ha donat un pas més en l'evolució del control de dispositius electrònics a través del propi cos humà. L'empresa de Redmond ha registrat a l'Oficina de Marques i Patents nord-americà dos nous projectes basats en tecnologia utilitzada en l'electromiografia (EMG) que, a través de sensors subjectes al cos, permet convertir l'activitat bioelèctrica muscular en instruccions per a l'ordinador.

Els avenços tecnològics en la detecció i el processament de l'activitat muscular fan possible que els éssers humans puguin controlar la interfície dels dispositius electrònics amb el moviment del cos, en aquest cas la EMG mesura els impulsos elèctrics generats pels músculs en moure's.

Per capturar aquests moviments es fan servir sensors que es col loquen en el cos. Un dels documents de Microsoft suggereix que els sensors bé poden anar col locats en el braç o fins i tot al cap i el pit de l'usuari. L'activitat dels músculs on estan adherits els sensors es mesura i, immediatament, trasllada a l'ordinador la informació dels moviments que estiguin fets conscientment o no.

L'equip d'investigació de Microsoft ja ha aconseguit donar-li una aplicació pràctica a aquest projecte. Els usuaris del popular joc d'Activision, 'Guitar Hero', podran tocar els seus temes preferits sense la necessitat de disposar d'un instrument físic, només movent els dits, 'imitant' el punteig d'una guitarra, el sistema detecta per si sol què trast i amb quina intensitat s'està tocant.

Aquest projecte encara està en fase de desenvolupament i Microsoft no ha donat cap data per al seu pròxim llançament o aplicació directa en algun dels seus productes encara que aquestes patents semblen estar relacionades amb 'Project Natal', el pròxim sistema de l'empresa de Bill Gates per controlar XBOX mitjançant el cos.



Font: EUROPAPRESS
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/