RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Al Perú científics desenvolupen entorn virtual intel·ligent per telerrehabilitació de persones

diumenge, 24 de gener del 2010

En un projecte innovador, únic a la regió, es va crear un 'simulador de marxa amb entorn visual per a telerrehabilitació de persones amb lesions motores en els seus membres inferiors'. El projecte va ser desenvolupat pel Centre d'Innovació i Desenvolupament Emprenedor (CIDE) de la Pontifícia Universitat Catòlica del Perú, amb finançament del Programa de Ciència i Tecnologia (FINCyT), de la Presidència del Consell de Ministres i el co-finançament del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID).
L'objectiu principal d'aquest entorn virtual, nascut del marcat dèficit de metges especialistes en rehabilitació a tot Perú, és precisament oferir suports per al tractament i rehabilitació de les persones amb discapacitat per causa de lesions motores. La tecnologia de punta utilitzada amb aquests objectius està basada en plataformes mòbils amb entorn visual intel ligent per millorar el procés de rehabilitació.

Segons l'últim cens de població, el percentatge de persones amb discapacitat representa el 13,8% del total de la població peruana, el que es tradueix en una xifra de prop de tres milions d'habitants, però només hi ha 73 centres de salut que ofereixen serveis de rehabilitació. Per al Dr Alejandro Afuso Higa, Director Executiu del Programa de Ciència i Tecnologia (FINCyT), "els avenços científics i tecnològics en medicina de rehabilitació en els països desenvolupats, han permès crear sistemes de rehabilitació utilitzant entorns virtuals i transmissió d'informació a llocs remots ", cosa que facilitarà molt l'accés a la recuperació física en una població on el 88% de les persones amb discapacitat no té accés a tractaments.

Font: Associacions Inclusives Llatinoamèrica en XARXA
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/