Una associació de discapacitats de Mataró ha ajudat amb èxit a crear el Messenger Visual, un nou sistema que facilita l'accés a la comunicació virtual a persones amb dificultats de lectoescriptura, expressió o moviment. L'invent, presentat la setmana passada a Madrid, va ser aplaudit amb admiració pels assistents a les jornades Telecom R + D, patrocinades pel Ministeri d'Indústria, que van reunir a universitats politècniques, centres tecnològics i empreses líders en noves tecnologies.
L'aplicació, creada per la Fundació El Maresme i la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, ha estat desenvolupada pel CITAP (Centre per a la Innovació Tecnològica Adaptada a les Persones), i suposa una autèntica innovació informàtica adaptada a persones amb discapacitat.
Es tracta d'un projecte propiciat per l'esperit de superació de joves amb greus problemes de lectoescriptura, expressió i discapacitats que afecten els seus moviments. Per evitar-los, el Messenger Visual utilitza un sistema SPC representant paraules i conceptes a través dels pictogrames i dibuixos que permet una comunicació breu però fluïda entre aquests adolescents.
La iniciativa va sorgir per donar sortida a la inquietud dels usuaris del servei d'ocupació d'inserció de la Fundació del Maresme, que necessitaven sentir-se independents en el maneig del Messenger convencional. La majoria, gràcies a la seva escolarització prèvia, ja estaven familiaritzats amb les noves tecnologies, però no podien accedir a un simple missatge, com feien els seus germans o amics.
EL SOMNI DE LA COMERCIALITZACIÓ / Amb la col.laboració del CITAP, ells mateixos van ajudar a extrapolar els usos de la missatgeria tradicional salvant les dificultats pròpies de les seves discapacitats. Ara, davant la possibilitat de difondre en fires i congressos el sistema Messenger Visual, no amaguen el somni que alguna empresa del sector es mostri interessada i ho pugui comercialitzar.
La Fundació El Maresme, entitat d'iniciativa social nascuda el 1994, es caracteritza per la constant innovació i creació d'elements per donar suport a les persones amb discapacitat psíquica. Altres projectes seus són les interfícies per a invidents, assistents personals en PDA i recursos multimèdia com la web La Mosqueta, que conté activitats com jocs educatius, material pedagògic i guies didàctiques.
Font: El Periódico
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada