RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Intel llança un e-reader per a cecs

dimarts, 22 de desembre del 2009


Intel ha presentat el seu Intel Reader, un aparell que llegeix llibres electrònics, i que a més permet escanejar tot tipus de textos per a reproduir-los amb un sistema de reconeixement de caràcters.


En aquests temps en què cada setmana arriba al mercat un nou model de lector de llibres electrònics, Intel ha pensat en les persones cegues o amb serioses deficiències visuals, amb un e-reader dirigit especialment a ells.

Es tracta de l'Intel Reader, capaç de llegir en diferents tons llibres o arxius digitals. A més, inclou una càmera de 5 MP amb autofocus, que fotografia text en tot tipus de suports.

Per exemple, és possible escanejar un llibre de 250 pàgines en mitja hora. Després, la seva tecnologia de reconeixement de caràcters reprodueix el text capturador. El lector inclou una memòria SSD de 4 GB, el que li permet emmagatzemar fins a 600 documents amb text i imatges, o bé fins a 500.000 pàgines només de text. Després, la bateria permet reproduir fins a 4 hores de l'àudio almacenado.Los botons tàctils i els menús d'àudio permeten manejar l'aparell a les persones cegues sense necessitat d'ajuda. A més, inclou una pantalla de 4 polzades per augmentar el text en cas de deficiències visuals graves.Otra funcionalitat és la de convertir els textos a arxius mp3, que es poden traslladar un ordinador o un reproductor digital utilitzant la connexió USB. A través d'aquesta també es poden descarregar audiollibres en format DAISY.

El lector ha estat desenvolupat pel laboratori de recerca Digital Health Group d'Intel. Només als Estats Units es calcula que pot tenir una audiència de més de 50 milions de persones amb problemes en la vista. El seu preu, això sí, no és gaire assequible: entre $ 1.499 i 2.000 dòlars. Una quantitat notablement superior a la mitjana dels lectors de llibres digitals, que en alguns casos (com el Kindle d'Amazon) també són capaços de "llegir" un text en veu alta.

On comprar? Consultar a info@diversitatfuncional.cat

Font: Bakia http://www.baquia.com/noticias.php?id=15486
___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/