RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Veure el color amb so

dilluns, 14 de setembre del 2009

Alguna vegada es va preguntar com es vesteixen les persones amb dificultats de visió? Com saben què va amb què? Què conjunta? La textura i el tacte els poden dir molt però el color ha de ser vist, no tocat. De fet, si una persona és cega de naixement, com sap el què és un color? Tots hem après els colors i diferenciar-los mitjançant un sistema gairebé enterament basat en la retroalimentació visual. El Bright-F té per objecte traduir aquesta informació en sons.

Detecta la brillantor, la saturació i la tonalitat de color. D'aquesta manera, es poden ordenar els objectes a través de colors, així com organitzar-los en grups, amb tons similars. Això és increïblement útil per al rentat de peces bàsiques, perquè tots sabem que per a una peça de roba blanca pot ser fatal el rentat amb una samarreta vermella. Aquest lector de colors es deu al dissenyador Lifeng Yu.

__________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/