RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

SVisual - Servei de videointerpretació en llengua de signes espanyola LSE de la Fundació CNSE

divendres, 15 de maig del 2009

Bookmark and Share

La Fundació CNSE ens torna a sorprendre amb un excel lent projecte que utilitza les TIC per a permès a una persona sorda establir comunicació per telèfon amb una persona oient.

SVIsual és el primer portal d'Espanya dedicat a proporcionar un servei de vídeo-interpretació en llengua de signes espanyola, gratuït per a persones amb discapacitat auditiva a través d'Internet. L'accés al servei SVIsual de vídeo-interpretació en LSE via Web encara segueix en període de proves, però és possible que aviat estigui en funcionament.

Aquesta plataforma de vídeo-Interpretació permet als seus usuaris la comunicació a distància i en temps real amb altres persones sordes o oïdors. Qualsevol persona sorda o amb discapacitat auditiva pot accedir al servei d'interpretació que ofereix SVIsual de manera gratuïta, i comunicar-se amb total autonomia en llengua de signes espanyola, llengua oral, mitjançant la lectura labial o mitjançant sistema Xat.

La Fundació CNSE per a la Supressió de les Barreres de Comunicació en col laboració amb la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE) posa en marxa aquest projecte que compta amb el suport del Ministeri d'Indústria Turisme i Comerç, el Ministeri d'Educació, Polítiques Socials i Esport i Telefónica.

SVIsual fa possible que les persones sordes i amb discapacitat auditiva puguin accedir a la informació en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania, un dels aspectes que contempla la llei per la qual es reconeix les llengües de signes espanyoles. Com funciona: El seu funcionament és molt senzill.

SVIsual permet la connexió d'àudio i vídeo a temps real, a través d'un vídeo-intèrpret que realitza les tasques d'interpretació sol licitada per cada usuari amb la finalitat d'establir una comunicació fluida amb el seu interlocutor, ja es tracti de persones sordes o amb discapacitat auditiva o persones oients.

1. Pots contactar amb el servei de video-interpretació SVIsual trucant a través de qualsevol d'aquests dispositius: A través d'un ordinador fix o portàtil amb una Web Cam. A través d'videocàmera via TV. A través d'un telèfon de vídeo. A través d'un telèfon mòbil amb tecnologia 3G.

2. Una vegada que SVIsual rebi la teva trucada, un vídeo-intèrpret et demanarà les dades de contacte de la persona oient amb la que vols contactar.

3. El vídeo-intèrpret cridarà al teu interlocutor oient, i quan aquest agafi el telèfon començarà el procés de video-interpretació.

Accés a la plaforma en la direcció http://www.svisual.org/



___________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT