RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Estudiants francesos d'informàtica desenvolupen dos productes de suport per a persones amb discapacitat

dilluns, 19 de gener del 2009

Servimedia (17/01/2009)

Estudiants de l'Escola Superior d'Informàtica, Electrònica i Robòtica de França (ESIEA), han desenvolupat dos prototips d'ajuts tècnics per a persones amb discapacitat, segons informa aquesta institució docent a través de la seva pàgina web.

El primer d'ells és un ratolí d'ordinador per a nens amb discapacitats que redueixen la força i la mobilitat de les mans, la qual cosa els impedeix l'ús de ratolins clàssics.

L'esmentat ratolí pot manejar-se amb suaus moviments dels dits, gràcies a un sofisticat receptor d'infraroigs, i permet accedir a totes les funcions de l'ordinador i a Internet.

El dispositiu té forma d'osito de peluix, perquè resulti més atractiu per als més petits, ja que va ser dissenyat per a nens amb miopatia, malaltia que provoca deteriorament muscular, en el marc d'un concurs finançat per l'Associació per a la Lluita contra la Miopatia a França.

El segon prototip és una càmera que funciona com a lupa electrònica per a usuaris amb discapacitat visual, i amb qui es pot ampliar documents tant en format paper com a la pantalla de l'ordinador.

Així mateix, la lupa disposa de teleobjectiu per visualitzar objectes en gran distància i zoom per ampliar els seus detalls, i compte amb eines per estabilitzar les imatges ampliades i ajustar el seu color i contrast.

L'aparell també pot emmagatzemar imatges per a un posterior ús, la qual cosa permet al seu usuari disposar dels documents ampliats en qualsevol moment, funció especialment útil amb llistes de la compra o plànols de transport.