RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Un canal de televisió a Espanya emet la primera aplicació interactiva de tdt per a persones amb discapacitat

diumenge, 7 de desembre del 2008

Un canal de televisió a Espanya emet la primera aplicació interactiva de tdt per a persones amb discapacitat

Servimedia (02/12/2008)

RTVE ha iniciat l'emissió a Espanya de la primera aplicació interactiva destinada facilitar a persones amb discapacitat visual l'accés als serveis de la Televisió Digital Terrestre (TDT).

Es tracta d'"Emplea-T Accessible", una adaptació per a persones amb deficiències en la visió o totalment cegues d'Emplea-T, l'eina creada sota l'estàndard MHP (Multimèdia Home Platform) per a la recerca de l'ús que hi ha lligada des de fa dos anys al programa "Aquí hi ha feina", de La 2 de TVE.

El projecte ha estat desenvolupat en el marc de les investigacones de la Càtedra de Tecnologia Accessible de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Telecomunicació de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), Indra i la Fundació Adecco, segons va informar avui la institució acadèmica madrilenya en un comunicat."Emplea-T-Accesible" estarà a disposició dels telespectadors fins a aquest dijous, dia 4, i suposa un gran avenç ja que, per primera vegada a Espanya, les persones amb algun tipus de discapacitat visual tindran al seu abast una eina que els faciliti l'accés als serveis de la TDT mentre els ajuda en la seva integració laboral.

Aquesta versió de l'aplicació incorpora una sèrie de modificacones funcionals en dues direccions: gràfiques i locucions.

Les millores visuals estan dirigides a persones amb restes de visió i diferents graus de ceguesa cromàtica i contemplen l'augment de la mida de la font dels menús de les ofertes, la conversió a majúscules d'alguns dels missatges emesos per l'aplicació així com canvis en el color del text i del fons per aconseguir un major contrast entre ambdós.

D'altra banda, les locucions facilitaran la recerca l'usabilitat a les persones totalment cegues i s'activen en posicionar el focus sobre els diferents elements dels menús (sector d'ocupació, comunitat autònoma, nivell formatiu, etc.)

Inclouen un missatge de benvinguda comuna per a la manera normal i l'accessible de l'aplicació, instruccions per realitzar el canvi a la manera accessible i per manejar l'aplicació així com la lectura dels diferents menús acompanyant el canvi de posició del focus en pantalla.

En l'actualitat, s'ha iniciat una segona fase del projecte centrada en l'especificació, prototipado i fabricació d'un receptor de televisió digital accessible per als diferents col·lectius de persones amb discapacitat.


Font: SID http://sid.usal.es/mostrarficha.asp?ID=32612&Fichero=1.1
__________________________________________________________________

Diversitat Funcional, blog Les TIC i la discapacitat
http://discapacitat.blogspot.com