RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Un dispositiu per a que el mòbil informe als cecs i deficients visuals de la posició d'autobusos. El projecte SHINOBU

divendres, 21 de novembre del 2008

Nota de premsa (20/11/2008)

L'eina dissenyada per l'equip investigador permetrà als usuaris amb discapacitat visual escollir la millor ruta per desplaçar-se des d'un punt origen a un punt destí dins de la ciutat.

Durant l'execució de la ruta a peu, l'usuari rebrà informació sobre les característiques de la mateixa, així com aclariments complementaris i possibles punts d'interès.

Entre els objectius buscats amb el projecte "Shinobu" es troba el de demostrar que les noves tecnologies poden ajudar a trencar les barreres que impedeixen el desplaçament de les persones amb resta visual, amb seguretat i control de l'entorn, sense requerir contínuament l'ajuda de la resta de viatgers, i manejant ells directament tota la informació de la ruta.

Es tracta d'un assistent de navegació que controlarà els recursos del sistema de posicionament GPS i dels sistemes d'informació dels transports en trens i autobusos, de manera que la informació pugui proporcionar-se en temps real a la persona cega al seu propi mòbil

Equip investigador

El Grup d'Investigació en Interacció i Comunicació Humana (HCI-RG) dedica la seva activitat a l'anàlisi de l'ús d'eines per comunicar idees i com aquestes són utilitzades per interactuar amb humans.

La V Edició del Premi va constar d'una única dotació de 240.000 euros destinada al finançament del projecte que, per la seva qualitat, viabilitat i utilitat per a la millora de la qualitat de vida de les persones cegues i deficients visuals, va resultar guanyador. Els guanyadors van competir amb uns altres 58 treballs procedents de 18 països i 4 continents (Argentina, Austràlia, Canadà, Xina, Colòmbia, Xipre, Dinamarca, Espanya, Estats Units, França, Israel, Itàlia, Japó, Mèxic, Portugal, el Regne Unit, Suïssa i Uruguai).

Els premis internacionals ONCE de I+D, de caràcter biennal, tenen per objecte impulsar tecnologies que facilitin la integració de persones cegues o amb deficiència visual, i que permetin corregir o superar limitacions relacionades amb aquesta discapacitat.

El guardó està dirigit a les àrees d'enginyeria, a intel·ligència artificial, informàtica, a telecomunicacions, a tecnologia micro i a nanoelectrònica.

Font: SID Servei d'informació sobre discapacitat