RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Tecnalia organitza "ableTech”08", el primer congrés internacional sobre tecnologies de suport per a persones dependents

dijous, 20 de novembre del 2008

Europa Press (17/11/2008)

Tecnalia Corporación Tecnológica celebrarà "ableTech"08", el primer congrés internacional sobre "Tecnologies per a l'accessibilitat i de suport a les persones dependents", que té com a objectiu difondre les últimes tecnologies destinades a millorar l'accessibilitat i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, segons va explicar el director general de Robotiker-Tecnalia i president del comitè Organitzador del Congrés, Juan Carlos Rodríguez, en la presentació d'aquest Congrés

El Congrés, organitzat en col·laboració amb la Diputació Foral de Bizkaia, tindrà lloc a Bilbao Exhibition Centre (BEC) de Barakaldo els dies 10 i 11 del mes desembre, i en el mateix es retrà un homenatge a esportistes paralímpics amb presència de medallistes llorejats en les últimes olimpíades de Pequín.

Els objectius fonamentals d'aquesta cita internacional són, segons ha explicat Rodríguez, "conèixer les necessitats de les persones amb discapacitat i majors per al desenvolupament en la seva vida quotidiana i millora de la seva qualitat de vida, apropar els diferents agents per poder intercanviar experiències, contrastar les necessitats amb els productes i sistemes existents i, finalment, proporcionar una visió de la situació actual del sector de les tecnologies de suport i de l'economia de l'envelliment".

Per a això, Tecnalia reunirà en el BEC tots els agents implicats en la cadena de valor del sector de les tecnologies accessibles i de suport, des d'empreses a usuaris, passant per les administracions públiques, associacions d'usuaris i prescriptores i centres d'investigació.

Els organitzadors van anunciar una "gran representació" de ponents experts estatals i internacionals, procedents d'Alemanya, Bèlgica, el Canadà, Finlàndia, Holanda, Portugal i el Regne Unit, entre els quals figura la Comissió Europea i Organitzacions com Siemens, ONCE, Fòrum Europeu de la Discapacitat o la Federació Internacional de Persones Grans, que hi haurà representada per la seva secretària general, la doctora Jane Barratt.

El congrés ableTech"08 inclourà conferències, tallers temàtics, que debatran temes tan nous com els robots de companyia, i una exposició de productes de suport dissenyats per empreses capdavanteres, que podran ser utilitzades i provada, " in situ".

També allotjarà una mostra fotogràfica sobre esport paralímpic i retrà, en aquest sentit, un homenatge a esportistes paralímpics, amb presència de medallistes llorejats en les olimpíades de Pequín.

A més, oferirà un espectacle de dansa a càrrec de persones amb discapacitat, amb una posada en escena basada en coreografies rítmiques.

DUES JORNADES

El congrés estarà dividit en set sessions temàtiques repartides en dues jornades. Donarà cabuda a la demanda i les necessitats des del punt de vista de la persona usuària i es debatrà sobre els diferents models assistencials que permeten a les persones grans estar el màxim temps possible a les seves llars amb una bona qualitat de vida mitjançant el suport de la tecnologia, presentant-se les millors pràctiques europees.

A més, oferirà als assistents la possibilitat de ser testimonis d'un dia en la vida de persones anònimes amb discapacitat i majors, "identificant les barreres amb les quals es troba en les activitats de la vida diària i com es recolza en la tecnologia per superar-les", va explicar el gerent de Tecnologies Accessibles de Tecnalia, Javier González.


Font: SID Servei d'informació sobre discapacitat