RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Arteixo Telecom i Level Telecom dissenyen un localitzador personal per a persones amb discapacitat i dependents

dijous, 20 de novembre del 2008

Europa Press (18/11/2008)


Arteixo Telecom i Level Telecom han presentat el seu nou localitzador personal BEN, dissenyat per afavorir la seguretat de persones amb discapacitat o dependents, així com de persones grans o nens.

Aquest nou dispositiu explica|compta amb un receptor GPS d'alta sensiblidad i, entre altres prestacions, ofereix un temps de localització en condicions normals d'un segon, amb un marge d'error de tan sols cinc metres. A més, manté la cobertura en carrers estrelles, en l'interior de vehicles i en llocs tancats pròxims a finestres amb visibilitat al cel.

El dispositiu mòbil BEN permet mantenir permanentment localitzada la persona que el porta. A més, detecta situacions de potencial risc, com per exemple períodes d'inactivitat de l'usuari inusuamente prolongats o acceleracions brusques, que poden ser degudes a caigudes o cops. A més, el localitzar BEN facilita als assistents la possibilitat de programar àrees segures i àrees de risc: si en algun cas l'usuari sortís de la seva àrea segura o s'aproximés a una àrea considerada perillosa, es generaria de manera immediata un missatge SMS que avisaria l'assistent.

Segons Rafael Valcarce, president d'Arteixo Telecom aquest nou dispositiu està pensat "per ajudar i millorar la qualitat de vida" tant de les persones discapacitades o dependents com dels seus assistents, ja que aquests "tindran una major tranquil·litat en poder localitzar l'usuari en el moment que el desitgin, i fins i tot ser alertats en situacions d'imminent risc".

En el desenvolupament del dispositiu mòbil BEN s'ha tingut en compte l'experiència acumulada en el projecte Simap (Sistema Intel·ligent de Monitoratge d'Alertes Personals), impulsat per Tecnocoid (societat integrada per Arteixo Telecom i Level Telecom) en col·laboració amb Creu Roja Espanyola i Vodafone España.

Aquest projecte es va posar en marxa el febrer de 2007 amb l'objectiu de millorar la seguretat i la qualitat de vida de les persones en situació de risc o dependència, així com les dels seus familiars o assistents, utilitzant per a això tecnologia d'última generació.

Actualment, Simap està en plena expansió i ja està implantat, en diferents fases, a Aragó, Castella i Lleó, Catalunya, Madrid, Navarra, País Basc i Comunitat Valenciana. Els usuaris de Simap utilitzen ja el nou localitzador BEN.

A més de per les seves prestacions, l'equip destaca per la seva robustesa i per les seves reduïdes dimensions i pes. Integra un receptor GPS de sensibilitat molt alta, comunicacions GSM/GPRS cuatribanda, acceleròmetre 3D i comunicacions bluetooth, entre altres prestacions.

Té també una elevada autonomia de bateria, que assoleix les 30 hores d'activitat permanent i 53 hores en repòs.

Font: SID. Servei d'informació sobre discapacitat