RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Jornades sobre Accessibilitat Universal i Noves Tecnologies per a la Discapacitat a Asturias (Espanya) i premis TAW Accessibilitat web 2008

dilluns, 17 de novembre del 2008

Europa Press (16/11/2008)
L'Agència Asturiana per a la Discapacitat del Govern del Principat organitza les "Jornades sobre Accessibilitat Universal i Noves Tecnologies per a la Discapacitat" que se celebraran entre dilluns i el dimarts a Laboral Ciutat de la Cultura de Gijón.
En aquestes sessions participa també Vodafone España, la Universitat d'Oviedo, la Fundació Universitat d'Oviedo i Laboral Ciutat de la Cultura.La finalitat és donar a conèixer la importància d'assolir la plena igualtat d'oportunitats, segons informació del programa recollida per Europa Press.
Així mateix, busca promoure la cultura de l'accessibilitat universal i disseny per a la ciutadania, conèixer els avenços en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) per a la promoció de la vida autònoma i la inclusió de les persones amb diverses capacitats funcionals, així com promoure l'intercanvi d'informació en aquest àmbit.
Entre les ponències, col·loquis i sessions de debat previstes en aquest fòrum, destaquen les relacionades amb la "Innovació per a l'autonomia", la "Tecnologia aplicada i avenços socials", "Ètica i tecnologia", "Gestió de malalties", "Les TIC i l'ús de les persones amb discapacitat", igual com l'aplicació de l'accessibilitat a l'entorn i els projectes TIC que es desenvolupen a Astúries per a una informàtica amb ús social.
A més, el dia 18 a partir de les 13.30 hores està previst el lliurament dels "Premis TAW" a l'accessibilitat Web 2008, partint del Test d'Accessibilitat Web, una eina desenvolupada per la Fundació CTIC. Aquest any com a novetat s'amplia a l'àmbit d'Amèrica Llatina.