RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Projecte AZAHAR: Tic-tac: relotges per a persones amb autisme i/o dificultats d'aprenentatge

dilluns, 20 d’octubre del 2008

El grup d'autisme i dificultats d'aprenentatge de la Universitat de València desenvolupa diversos projectes que produeixen eines molt útils per a les persones amb autisme, els seus professionals i la seva família. Totes elles s'oferiran de forma gratuïta:

En el marc del projecte AZAHAR, destinat a la creació d'aplicacions per a telèfons mòbils per a les persones amb autisme, el primer resultat és l'eina TIC-TAC.TIC-TAC ha estat dissenyada per facilitar la comprensió i el maneig del concepte de temps en persones amb autisme i/o dificultats d'aprenentatge, que puguin tenir associats problemes perceptius i/o sensorials. Consisteix en un sistema alternatiu de representació del temps, que ha estat pensat per ser utilitzat en:

• situacions d'espera
• per indicar el temps d'oci disponible
• per indicar el temps amb què comptem per a realitzar una tasca
• en situacions que poden produir sobrecàrrega sensorial
• en altres situacions que es considerin d'utilitat

Més informació i vídeo de funcionament a la pàgina del Grup d'autisme i dificultats d'aprenentatge. Universitat de València. http://autismo.uv.es/