RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Els malalts de Parkinson de l’Ebre podran gaudir de massatges i hidroteràpia gratis

dijous, 16 d’octubre del 2008

L’Associació Parkinson Terres de l’Ebre (APTE) oferirà els serveis de massatges terapèutics i hidroteràpia de forma gratuïta a les persones del territori afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa. Es pretén així lluitar contra problemes derivats del Parkinson, com la rigidesa física.

De la hidroteràpia se’n podrà començar a gaudir a finals d’aquest mes d’octubre. Les sessions es portaran a terme cada dilluns i divendres a les piscines municipals de Deltebre, de deu a onze del matí, i de Roquetes, de les dotze a la una del migdia. El servei el dirigirà una fisioterapeuta, mentre que una treballadora familiar podrà facilitar el transport a les piscines a les persones que així ho requereixin.

Per als massatges terapèutics, o masoteràpia, els malalts de Parkinson de les Terres de l’Ebre hauran d’esperar fins a principis del mes de gener. Amb l’inici del nou any, aquestes persones podran rebre un especialista a casa seva, el qual els aplicarà massatges limfàtics, corporals, facials i laríngics. En sessions d’una hora, s’aconseguirà reduir la rigidesa muscular, així com millorar l’expressió facial, la deglució, la parla i la circulació.

Amb aquestes novetats, l’Associació Parkinson Terres de l’Ebre amplia els seus serveis al malalt. I és que els seus associats ja fa temps que també poden gaudir dels serveis de fisioteràpia i logopèdia, així com d’una psicòloga, una assistent social i dues treballadores familiars. Els interessats en utilitzar aquests avantatges, es poden posar en contacte amb l’associació a través dels telèfons 977500311 o 606769980, així com enviant un correu electrònic a associacio@parkinsontebre.org. També es poden dirigir al CAP Baix Ebre de Tortosa, on l’entitat ofereix els seus serveis no domiciliaris els dimarts, dimecres i dijous, de nou del matí a una del migdia.

APTE ampliarà aquestes informacions en el marc de les xerrades sobre hàbits saludables en la malaltia de Parkinson que impartiran els responsables del Servei de Neurologia de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. La primera xerrada es portarà a terme el pròxim divendres, a partir de les sis de la tarda, a l’Aula Magna de l’Ajuntament d’Amposta. El divendres següent, també a les sis de la tarda, l’acte es traslladarà a Gandesa, a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta. Al finalitzar totes dues xerrades es projectarà el reportatge ‘Conviure amb l’enemic’, del periodista Dani Gutiérrez, en què diferents malalts de Parkinson del territori relaten la seva obligada convivència amb la malaltia.



PER A LES AGENDES:

TEMA: Xerrada ‘HÀBITS SALUDABLES EN LA MALALTIA DE PARKINSON’, pel Servei de Neurologia de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i projeció del reportatge ‘CONVIURE AMB L’ENEMIC’, del periodista Dani Gutiérrez

QUAN I ON: Divendres 17 d’octubre, a les 18h, a l’Aula Magna de l’Ajuntament d’Amposta
I TAMBÉ: Divendres 24 d’octubre, a les 18h, a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta (Gandesa)