RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

El Saló Internacional de la Discapacitat "Sense Barreres" aquest any a Malaga

dissabte, 20 de setembre del 2008

Màlaga acollirà del 19 i 21 de setembre la segona edició de "Sense barreres", el saló internacional de la discapacitat, i coincidirà amb el Tercer congrés nacional d'accessibilitat universal, impulsat pel Reial Patronat sobre Discapacitat junt amb la Fundació ACS i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

El saló comptarà aquest any amb una secció dedicada al turisme accessible, a fi de promocionar les comunitats autònomes que desitgin participar com destinacions turístiques accessibles.

"Sense Barreras" està destinat als sectors de la discapacitat, la dependència, l'accessibilitat i les persones grans i pretén convertir-se "en un referent quant a l'accessibilitat de l'entorn, mostrant als assistents tant les innovacions tecnològiques i els serveis que la societat posa en la seva disposició, com la qualitat de vida que se'ls ofereix".

Entre les institucions que assistiran figuren representants del Ministeri d'Educació, Política Social i Esport, de la Junta d'Andalusia, del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) i de diversos ajuntaments de la província de Màlaga.

Respecte a les empreses, assistiran principalment fabricants d'elements tècnics destinats a millorar la qualitat de vida de les persones grans i amb discapacitat, com a Via Lliure, Seguronce Mediación, o Centres d'audició Gaes, entre d'altres.

Renfe, Viatges Iberia, Arquitectes de Màlaga i La Opinión de Málaga han confirmat també la seva assistència.

El Saló celebrarà paral·lelament un cicle de conferències que versarà sobre aspectes d'actualitat relacionats amb la discapacitat, accessibilitat total, dependència, mobilitat, qualitat de vida, esport, etc.

Així mateix, la trobada comptarà amb activitats d'animació, artístiques i esportives, com competicions de bàsquet en cadira de rodes o espectacles de dansa a càrrec del Psico Ballet Fundación Maite León, format per persones amb diferents discapacitats, i Dansa Mobile.

Conèixer a fons els problemes d'accessibilitat de les persones amb discapacitat
El III Congrés Nacional d'Accessibilitat Universal, "Viure la Ciutat" té com a principal objectiu conscienciar la població a través de ponències i activitats dirigides "sobretot, als no discapacitats", ha assenyalat el regidor d'Accessibilitat Universal, Raúl López.

"Les persones amb alguna discapacitat sabem on són les barreres, però els que no, no les coneixen", ha destacat l'edil, que ha recalcat que l'objectiu principal de l'esdeveniment "no és cap altre que el d'oferir possibilitats socials i culturals a aquestes persones".

Més de 400 persones coneixeran "a fons", durant tres dies, la problemàtica que cada dia acompanya a les persones amb discapacitat física o psíquica, a través de les ponències de més de 50 experts de tot el país.

Un total de 17 vocals de diferents administracions formaran la comissió, per abordar la discapacitat des d'un "front comú" amb què es pretén convertir Espanya en un país "accessible", ha apuntat.

A més, s'obriran al públicotres exposicions, la primera sobre els suports tècnics a la discapacitat; la segona, sobre les publicacions realitzades pel Reial Patronat, i en la tercera, municipis i empreses donaran a conèixer els productes que ofereixen a aquest col·lectiu social.

Web del saló: http://www.salonsinbarreras.com/

Font: Servei d'informació sobre discapacitat.


Comparteix aquesta entrada amb:
Delicious Stumble Upon Propeller Netvouz BlogMarks Reddit Twitter
Digg Google Bookmarks Furl Blinklist Faves NewsVine Yahoo!MyWeb
Facebook Magnolia Mixx Slashdot Technorati Barrapunto Meneame
Fresqui Flenk Enchilame MySpace Spurl Wists Fark Simpy
Smarking Chuza BlogMemes Neo Diario