RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Tobii Technology AB presenta un assistent tecnològic que es controla a través de l'ull humà

dimecres, 18 de juny del 2008

Les persones amb discapacitat severa, amb limitació per parlar o moure qualsevol extremitat, i amb necessitats de comunicació i interacció amb altres aparells o persones, tenen un nou producte a la seva disposició. Es tracta de "Mytobii". Discapnet va tenir ocasió de poder assistir a una demostració en directe d'aquest nou producte a Madrid.


Es tracta d'un ordinador amb infraroigs, que és capaç de calibrar en segons l'ull de l'usuari, i després li permet escriure missatges, correus, xat, transmetre frases, mitjançant una senzilla pulsació a través de la mirada del teclat o icones que apareixen a la seva pantalla de l'ordinador.

Una de les seves utilitats més noves és la que permet a la persona amb discapacitat interactuar i comunicar-se mitjançant la pulsació d'icones, que es transformen en missatges de veu "Vull aigua", "Necessito anar al bany", etc. Esa comunicació es realitza de forma molt més senzilla i menys costosa que altres mètodes que s'utilitzaven fins ara, com l'unicorni, o la pulsació mitjançant un aparell tecla per tecla.

Tobbi va estar realitzant una demo d'aquest producte en la Conferència Europea de Disseny per a tots de Lleó que es va celebrar fins al divendres 13 de juny.

El disseny i projecte va néixer a Suècia, d'on és l'empresa Tobii Technology, fa ja dos anys. A poc a poc es va anar estenent el producte fins al Japó i els Estats Units. Avui dia és present a tot el món, i a Espanya estan duent a terme un llançament especial que els usuaris, professionals, empreses, o centres especials d'ocupació|ús o de formació, puguin conèixer-lo i saber les seves utilitats. Els encarregats de distribuir i difondre el producte a Espanya són els responsables de l'empresa Alt64.

Com a nota destacada per a persones amb discapacitat intel·lectual, cognitiva i altres discapacitats tant físiques com psíquiques, el sistema porta implícit un programa per manejar el Xat mitjançant imatges o prement amb el teclat que apareix en pantalla, amb sol moure els ulls cap a la lletra que es vol marcar. Aquesta és una opció molt demandada ja que la comunicació s'obre fora de la pròpia casa o família, cap a altres àmbits geogràfics i altres col·lectius.

En resum, el mytobii, ve a satisfer la necessitat de comunicació de persones amb discapacitat severa, donant una opció útil i senzilla, que resol diversos canals de comunicació. A més, pot aplicar-se a una casa domòtica, ja que els comandaments de televisió, aire condicionat o altres electrodomèstics, es poden instal·lar a l'ordinador i manejar-los amb la mirada.

Més informació a través del següent enllaç (obre en finestra nova)

www.tobii.com

Poden contactar amb els distribuïdors a Espanya a través del següent enllaç (obre en finestra nova)

www.alt64.com