RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Moure's al Second Life amb la ment ja és possible

dimarts, 17 de juny del 2008

La Universitat japonesa de Keio ha aconseguit que un home amb paràlisi aconsegueixi fer caminar al seu avatar a Second Life a través de les ones cerebrals. El pròxim pas serà escriure missatges de text tan sols pensant en les lletres.

Investigadors japonesos han aconseguit que un home amb paràlisi ha aconseguit moure un personatge virtual d'Internet mitjançant les ones cerebrals.

L'experiment ha estat realitzat a la Universitat de Keio, on un home de 41 anys amb paràlisi des de fa més de 30 anys ha aconseguit, sense fer ús del ratolí ni del teclat, fer que un personatge de Second Life camini i parli amb un altre.

Durant la prova, els investigadors van monitoritzar les ones del cervell relacionades amb les mans i les cames. Ja que l'home no pot moure les cames, només va haver d'imaginar que estava caminant perquè el seu avatar a Second Life es disposés a fer-ho.

Els investigadors de la universitat asseguren que és la primera vegada que una persona amb paràlisi és capaç de conèixer una persona i que tenir una conversa en un món virtual.

El pròxim pas de la investigació és intentar que pacients amb paràlisi puguin crear missatges de text seleccionant les lletres en la ment.