RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Comunicació Alternativa i Augmentativa

dimarts, 24 de juny del 2008

El CATEDU (Centre Aragonès de Tecnologies per a l'Educació) i el Centre Públic d'Educació Especial Alborada de Saragossa, han creat el ARASAAC Portal Aragonès de la Comunicació Aumentativa i Alternativa.
Aquest portal neix amb la idea de reunir, tots els materials, programari, imatges i pictogrames que faciliten la comunicació dels alumnes amb algun tipus de necessitat educativa de comunicació. També, pretén ser una eina útil per als professors oferint una sèrie d'eines que li faciliten l'elaboració dels seus materials.
El programa aquesta en fase Beta, això implica que poden donar-se petites fallades en el funcionament, però s'està treballant en això.
El portal Inclou diverses seccions de les quals es pot descarregar un ampli catàleg d'imatges, cliparts i pictogrames en color i en blanc i negre. A més, es pot descarregar de forma lliure diferents programes relacionats amb la Comunicació Aumentativa, i fins i tot és possible descarregar-se en un sol arxiu els 1500 pictogrames elaborats fins al moment.
Els pictogrames igual que les fotografies es publiquen baix Llicencia Creative Commons, s'autoritza el seu ús per a fins sense ànim lucratiu i sempre que se citi la font. En la secció de Materials s'aniran catalogant i oferint de manera lliure tots aquells materials elaborats a partir de les imatges i pictogrames.
També a partir d'aquests des del Creador de Símbols es poden elaborar símbols.

Accés al Portal Aragonès de la Comunicació Aumentativa i Alternativa.