RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Les discapacitats i les xarxes socials, eixos del dia d'internet

dimarts, 13 de maig del 2008

Les facilitats per a la incorporació de les persones amb discapacitat a Internet i les xarxes socials centraran les activitats projectades pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (MITYC) per celebrar el Dia Mundial de les Telecomunicacions o Dia d'Internet, el 17 de maig.

Des de fa diversos anys, la Unió Internacional de Telecomunicacions proposa una data com Dia Mundial de las Telecomunicaciones i la Societat de la Informació, amb l'objectiu de fer comprendre la importància de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Les celebracions, que es prolongaran del 12 al 17 de maig, tindran de nou la Casa d'Amèrica com a seu central i inclouran diverses iniciatives de l'entitat pública Red.es per tot Espanya, relacionades amb la integració de cultures, llengües i persones en la Societat de la Informació, a més de taules rodones i tallers.

A partir del dia 12 estarà obert l'Arxiu de l'Experiència (www.archivodelaexperiencia.es), perquè els ciutadans interessats aportin els seus testimonis vitals.

Els immigrants podran explicar les seves experiències a través de les imatges en el Fotoblog de la Inmigración (www.lascarasdelainmigración.es), mentre que les activitats per a nens estaran orientades a aprendre a navegar per la xarxa de forma segura i responsable, a través del programa Chavales (www.chaval.es).

També hi haurà concursos en centres de primària i secundària adscrits a la Xarxa de Centres Avançats en l'Ús de les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació).

La temàtica 'Connexió de les persones amb discapacitat: les oportunitats de les TIC per a tots' ha estat l'eix proposat per la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), mentre el lema 'Les xarxes socials' com a eix central va ser proposat per l'Associació d'Usuaris d'Internet a Espanya.

L'acte inaugural de la celebració tindrà lloc el 12 de maig a Madrid, a la Casa d'Amèrica, on està prevista una taula rodona sobre 'Integració de Cultures en la Societat de la Informació i a la tarda es presentaran alguns projectes del Plan Avanza per a Immigrants.