RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Catàleg de Software Lliure

dilluns, 5 de maig del 2008


En el marc d'un projecte colaboratiu que estan desenvolupant l'equip TecnoNEEt.
Es tracta d'un catàleg de programari lliure que en aquests moments agrupa a més de 60 programes de lliure distribució.

En la pàgina d'inici se'ns mostren les últimes novetats introduïdes en el catàleg, així com el directori i categories sota les quals s'agrupen els programes. Entre elles, hi ha una específica d'Atenció a la Diversitat, amb recursos per a logopèdia, discapacitat auditiva, comunicació aumentativa, raonament, atenció, memòria, etc.

Una vegada seleccionat el recurs, apareix una fitxa amb les dades del programa: nom, data d'incorporació al catàleg, descripció, nivell, cicle i àrea a la qual va destinat el programa, i un enllaç per a descarregar l'arxiu.

El catàleg inclou un sistema per a fer recerques, i d'una secció per a aportar recursos. Està disponible en l'adreça: http://catedu.es/gestorrecursos/public/softlibre/.

El projecte s'emmarca en les actuacions de CATEDU (Centre Aragonès de Tecnologies per a l'Educació), promogut pel govern d'Aragó. Per cert que a més del catàleg de softlliure, el CATEDU oferix altres sobre recursos Webquest, Clic, Hotpotatoes, i programari para Tablet PC. Es pot veure en: http://catedu.es/gestorrecursos/index.php.

Molt recomanable.