RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

L'Associació de Parkinson Terres de l'Ebre (APTE) inaugura un nou servei: SERVEI D'AJUDA A DOMICILI

dijous, 20 de desembre del 2007

Es tracta d’un Servei d’Ajuda a Domicili destinat a aquelles persones que pateixen dependència a causa de patir malalties neurodegeneratives o disminucions psíquiques i/o físiques, que fan que l’ajuda i la presència d’una tercera persona o cuidador principal sigui vital per a què puguin realitzar les activitats de la vida diària i viure dignament amb la major autonomia possible.

El servei pretén evitar situacions de sobrecàrrega i quadres d’ansietat dels cuidadors principals a través d’unes hores d’atenció domiciliària als malalts, que portaran a terme dues treballadores familiars qualificades, la contractació de les quals, ha estat possible gràcies a un Pla d’Ocupació finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i Fons Social Europeu.

El servei resta obert no només als socis de l’APTE sinó també a altres associacions de malalts i familiars que pateixen alguna d’aquestes malalties o discapacitats.

El dia 19 de desembre a les 19h al CAP Baix Ebre de Tortosa hi van assistir les associacions de Distonia i Ictus de Terres de l’Ebre (ADITE), Esclerosis Múltiple Associació Terres de l’Ebre (EMATE), Suport i Intervenció Familiar de les Terres de l’Ebre (ASIFTE) i Minusvàlids de Terres de l’Ebre (ADITE) juntament amb l’APTE amb la qual van signar els convenis que permetran que el Servei arribi a un major nombre de gent.

Aquesta associació, la qual presideixo, està superant-se dia a dia, gràcies als professionals que hi formen part, amb els quals formem un gran equip.

Cal dir que l'atenció a domicili ja s'estava portant a través de diversos professionals, com el fisioterapeuta (Fernando Panisello), la psicòloga (Carmen Mulet) i l'assistent social (Pili Juàrez). D'aquesta manera s'uneixen aquestes dues treballadores familiars, les quals donaran servei gratuït a aquelles persones associades a qualsevol de les associacions de Terres de l'Ebre que hagin signat un conveni de col·laboració amb l'APTE.

Així cal dir que, aquest és un inici del canvi de directiva que va tenir l'associació el passat mes de juny, compost per una junta directiva molt jove i amb una qualificació professional que dóna major capacitat tècnica a l’associació, els quals volem obrir fronteres per tal de que dels nostres projectes se'n puguin beneficiar el màxim nombre de persones, sigui quina sigui la seva patologia.