RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Dues empreses mexicanes desenvolupen samarreta per vigilar el ritme cardíac

dimecres, 14 d’abril del 2010

Empreses mexicanes desenvolupen una samarreta per vigilar el ritme cardíac a través de dispositius mòbils que enviaran la informació a un centre mèdic per facilitar ajuda immediata a l'usuari en cas de detectar anomalies.


La peça realitzarà un electrocardiograma en pocs segons i l'enviarà via "bluethooth" a un centre d'operacions on serà interpretat pels metges, va explicar Carlos Manuel Figarola, coordinador de nous projectes de l'empresa de productes mèdics Medisist, una de les que participen en el projecte.

Figarola va afegir que amb aquestes dades els cardiòlegs podran posar-se en contacte amb el pacient i advertir si cal que acudeixi a un centre de salut.

"Això serà molt útil per a les persones que pateixen de malalties com hipertensió alta o problemes del cor, perquè els donarà la seguretat que estaran vigilats per la seva doctor en qualsevol moment del dia i des d'on estiguin", va afirmar.

La samarreta, que podria estar a la venda en l'últim trimestre de l'any, s'ajustarà al cos i funcionarà mitjançant elèctrodes de roba que monitoritzarem permanentment el ritme cardíac i emmagatzemen dades en un dispositiu de tot just vuit centímetres.

El bluethooth del mòbil del pacient rebrà aquest senyal i enviarà la informació com a missatge de text, al centre d'operacions.

Ajudats amb un programa informàtic dissenyat per Medisist, els especialistes donaran seguiment a les dades del pacient les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, va acotar Figarola.

"Si el sistema detecta alguna cosa anormal, immediatament pren un senyal d'alarma, es dóna avís al metge i aquest es posa en contacte amb l'usuari per fer-li preguntes que l'ajudin a determinar la gravetat del problema", va esmentar.

L'empresa, originària de l'estat de Jalisco però amb negocis als Estats Units i Canadà, pretén oferir als pacients un servei mèdic integral.

A més de la vigilància cardíaca, oferiran dispositius mòbils que registrin nivells de glucosa en sang i la pressió arterial, ajudant a crear un historial mèdic complet.

L'empresa tèxtil jalisciense Atlètica, treballa en el desenvolupament de cables de fibra per fer més còmodes els dispositius i en el disseny definitiu que tindrà la samarreta.

En una segona etapa les empreses d'adaptar la peça per vigilar els signes vitals d'atletes i ajudar-los en el seu rendiment esportiu


Font: Notícies EFE
_______________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/