RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Retroalimentació neuronal a través de videojocs

dilluns, 20 d’octubre del 2008

L'investigador Guy McCormack, de la Universitat de Missouri, ha realitzat un estudi en el qual diverses persones amb autisme han jugat a un vídeo joc (Space Racer), per guanyar el joc només cal que el jugador es concentri i pareu atenció en el joc.
A través de la col·locació d'uns sensors al cap del jugador, els investigadors mesuren l'activitat cerebral dels usuaris, en funció d'aquesta l'escenari del joc canvia, obligant als jugadors a concentrar-se en el joc per poder guanyar. El joc consisteix en mantenir unes roques a la pantalla amb un color determinat mentre es reprodueix un so, en deixar de prestar atenció a la roca llisca cap avall, a més de canviar de color, i aturar el so. Guy McCormack diu: "Estem intentant despertar els seus cervells. Sovint les persones amb autisme solen desconnectar i nosaltres volem utilitzar la retroalimentació neuronal per ensenyar com se sent un prestant atenció i estant més alerta".

Fonts: entrellat (Espanyol), Science Daily (anglès), U. Missouri (anglès)
Grup d'autisme i dificultats d'aprenentatge. Universitat de València. http://autismo.uv.es/