RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

TORTOSA CELEBRA DISSABTE EL DIA MUNDIAL DEL PARKINSON

dimecres, 9 d’abril del 2008



Tortosa.- L'Associació Parkinson Terres de l'Ebre (APTE) celebra el pròxim dissabte 12 d'abril a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa unes jornades divulgatives i de sensibilització per commemorar el Dia Mundial del Parkinson. La inauguració de l'acte serà a les deu del matí i anirà a càrrec del director dels serveis territorials del Departament de Salut a les Terres de l'Ebre, Ismael Roldán; el director dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadania a les Terres de l'Ebre, Adam Tomàs, i el president d'APTE, Pedro Cabanes. A continuació, Elena Muñoz, doctora del Servei de Neurologia de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, i Mandi Matamoros, infermera del mateix servei, pronunciaran la conferència 'Hàbits saludables en la malaltia de Parkinson'. A les dotze del migdia, es projectarà el reportatge 'Conviure amb l'enemic', del periodista Dani Gutiérrez. La jornada la tancarà l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

L'Associació Parkinson Terres de l'Ebre vol aprofitar que l'Organització Mundial de la Salut ha declarat l'11 d'abril Dia Mundial del Parkinson per celebrar, un dia després (el dissabte 12), unes jornades per sensibilitzar a la població sobre la segona malaltia neurodegenerativa més comuna, després de l'Alzheimer. Es calcula que hi ha unes 70.000 persones afectades de Parkinson a l'estat espanyol, 16.000 de les quals són catalanes.

Es tracta d'un trastorn que afecta generalment a persones d'edat avançada, encara que també existeixen formes d'inici prematur. Els símptomes més habituals del Parkinson són la lentitud o l'absència de moviment, la rigidesa muscular i els tremolors. La causa de la malaltia, però, és encara desconeguda.

Dins de les seves activitats, l'Associació Parkinson Terres de l'Ebre, amb la col·laboració dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a les Terres de l'Ebre, la Regió Sanitària Terres de l'Ebe del Servei Català de la Salut i l'Ajuntament de Tortosa, ha posat un especial interès en la celebració de les jornades del pròxim dissabte per seguir incidint en la seva tasca d'orientar, assessorar, informar i educar els malalts de Parkinson, els seus familiars i/o cuidadors, les administracions públiques, així com a la ciutadania en general.

L’Associació Parkinson Terres de l'Ebre és una institució sense ànim de lucre
que va néixer fa cinc anys a Tortosa amb l'objectiu de poder aconseguir una millor qualitat de vida tant per a la persona afectada per la malaltia com per a la seva família. Actualment, porta a terme serveis de fisioteràpia, estimulació cognitiva, suport psicològic, logopèdia i grups d'ajuda mútua a les famílies. Les activitats les desenvolupa dimarts, dimecres i dijous al matí al CAP Baix Ebre de Tortosa. A més, compta amb un servei d'ajuda a domicili per als malalts de Parkinson que també cedeix gratuïtament a quatre entitats més de les Terres de l'Ebre (Associació de Minusvàlids, Associació Ictus i Disfonia, Associació de Suport i Intervenció Familiar i Associació Esclerosis Múltiple).







1 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.