RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Kinect, de Xbox: rehabilitació sense anar a l'hospital.

dimarts, 14 de desembre del 2010

El director de màrqueting de Xbox parla en GamerLand de les aplicacions de Kinect més enllà de l'oci: "Estem obrint una porta important: es podrà fer rehabilitació sense anar a l'hospital".

Gamerland és la Fira Internacional de V
ideojocs i Innovació que s'ha desenvolupat a Bilbao entre els dies 29 d'octubre i 1 de novembre de 2010. No és el lloc on un espera sentir una notícia que podria canviar el futur de la rehabilitació.


El director de màrqueting de Xbox Espanya, Alejandro Camí va participar en una taula rodona titulada Aplicacions Educatives dels Videojocs en la qual v
a comentar algunes aplicacions interessants de la videoconsola de Microsoft:

Per exemple, projectes per a gent gran, eliminant barreres, més enllà de l'entreteniment: amb Kinect, amb comandaments de veu, play o stop, algú pot veure el seu nét, que està en Messenger, només dient en veu alta el seu nom, per videoconferència ". A més de la possibilitat, ja comentada en aquest blog que aquesta tecnologia prengui aplicacions fora de l'àmbit del lleure: en la salut. Es podrà fer tractaments i rehabilitacions sense haver de desplaçar fins a l'hospital.

El joc fictici TELEREHABILITATION (no existeix encara) comptaria amb explicacions comprensibles interactives i amb animacions de les patologies més comunes, consells mèdics personalitzats i basats en l'evidència i la possibilitat de fer exercicis de rehabilitació a casa amb amb fisioterapeuta virtual. A més recolliria dades sobre la teràpia i fins i tot proves biomecàniques fetes a casa per remetre els progressos al seu metge rehabilitador i / o fisioterapeuta. Per desbloquejar els exercicis caldria haver fet bé els anteriors i tenir una precripción professional personalitzada.


Enllaços relacionats:

Espanyol:

deia.com
Informació general sobre Kinect en espanyol:
http://www.xbox.com/es-ES/kinect/

També pots seguir les notícies sobre Kinect a facebook.
Revisió de Kinect Xbox a Engadget, molt completa.



Segueix-nos al Facebook
_________________________________
Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL
http://www.diversitatfuncional.org/
Bloc LES TIC I LA DISCAPACITAT
http://discapacitat.diversitatfuncional.org/